TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ EĞİTİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU
Tarih: 27.12.2021 | Okunma Sayısı: 662
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ EĞİTİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU
TBB.’nin 2021/57 numaralı duyurusu ile meslek içi eğitim seminerleri kapsamında, meslektaşlarımıza verilmesini istediğimiz eğitim konu başlıkları ve eğitim ihtiyaç durumunun 07.01.2022 tarihine kadar TBB. Eğitim Merkezi’ne bildirilmesi istenilmiştir.
23.12.2021 tarihli duyurumuz ile Baromuz tarafından Atölye Eğitimleri kapsamında yapılması planlanan eğitim alanları ilan edilmiştir. Atölye eğitimleri ile tüm meslektaşlara değil, ilgilisine, uzun süreli, uygulamaya yönelik, daha detaylı, mümkün olduğu kadar az sayıdaki gruplarla ve ileri düzeyde bir eğitim yapılması planlanmaktadır.
Baromuz bünyesinde bu tür bir eğitim modelinin ilk defa uygulanacak olması, salgın süreci, seminer salonu sıkıntısı, eğitimcilerin ve programların yoğunluğu, organizasyon zorluğu, ilk eğitimlerin bitmesinden sonra atölye eğitimlerinin yenilerinin yapılacak olması gibi sebeplerle sağlıklı bir organizasyon yapabilmek adına 150,00 TL. gibi cüzi bir ücret belirlenmiştir.
Baromuz bünyesinde bu tür bir eğitim modeli ilk defa uygulanacağından muhtemel eksiklikler hakkında şimdiden hoşgörünüze sığınıyor, tarafımıza ileteceğiniz tüm şikayet ve talepler dikkate alınarak yapılacak sonraki eğitimlerin daha da güzel geçeceğine, hep birlikte en iyisini bulabileceğimize inanıyoruz.
İlimizde bulunan seminer salonlarının bir kısmının salgın gerekçesi ile eğitim/seminer faaliyetlerine kapalı olması, bir kısmının ise yine salgın gerekçesi ile yasaklanma ihtimalinin bulunduğunun belirtilmesi gibi sebeplerle belirsizlikler olduğu dikkate alınarak şu aşamada Baro seminer salonunda yapılacak Atölye Eğitimlerine önem vermek kaçınılmaz olmuştur.
Bununla birlikte, atölye eğitimlerinin dışında yine Baromuz tarafından seminer/konferans şeklinde ücretsiz genel meslek içi eğitim seminerleri planlanmaktadır. Seminer salonlarındaki salgın gerekçesi ile belirtilen belirsizlikler giderildiğinde, söz konusu seminerlere ilişkin bilahare duyuru yapılacaktır.
Baromuz tarafından yapılması planlanan atölye eğitimleri ile genel meslek içi eğitim seminerlerinin dışında, TBB. tarafından da yapılmasını talep ettiğiniz eğitim olması halinde, sizlerden gelen talepler de gözetilerek TBB. Eğitim Merkezi’ne eğitim konu başlıkları bildirilecektir. Talep edeceğiniz eğitim konu başlıklarının tespitinde, Baromuz bünyesinde yapılması planlanan eğitim alanlarını göz önünde bulundurmanız, taleplerinizi 05.01.2022 tarihine kadar Baro kalemine bildirmeniz önemle duyurulur. Saygılarımızla. 27.12.2021
Kayseri Barosu Başkanlığı

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.