TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ STAJ KREDİ YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Kapsam
Madde 1 — Bu Yönetmelik; avukat stajyerlerine Türkiye Barolar Birliğince verilecek kredinin ilke ve koşulları ile dağıtım esaslarını kapsamaktadır.
Amaç
Madde 2 — Bu Yönetmeliğin amacı; kredinin ilke ve koşulları, kimlere verileceği, miktarı, geri ödeme şekli, geri ödemeden gelen paralar ile kredi ödemelerinden sonra arta kalan miktarın avukatlara destek ve meslekte gelişmeyi sağlamak için Barolar ve Türkiye Barolar Birliği arasında dağıtım ve kullanım esaslarının belirlenmesidir.
Hukuki Dayanak
Madde 3 — Bu Yönetmelik 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 27 nci maddesi gereği düzenlenmiştir.
İKİNCİ BÖLÜM
Kredinin Kaynağı
Kredinin Kaynağı
Madde 4 — Stajyerlere verilecek kredinin kaynağı olan Staj Kredi Fonu (SKF); avukatların ve Avukatlık Kanununun Geçici 13 üncü ve Geçici 17 nci maddeleri gereği avukatlık yetkilerini kullanan dava vekili ve dava takipçilerinin yetkili mercilere sundukları vekaletname veya yetki belgelerinin asıl ve suretlerine yapıştırılacak pul bedelleri ile verilen kredilerin geri ödenmesinden oluşacak fon ve bunların getirilerinden oluşur. Vekaletname ibraz etmek zorunda olan tüm kurum ve kuruluşlar da vekaletname ya da yetki belgesi asıl ve suretlerine pul yapıştırmak zorundadırlar.
Yapıştırılacak Pulun Bedeli
Madde 5 – (Değişik:RG-30/11/2010-27771)
Vekaletname, yetki ve benzeri belgelere yapıştırılacak pulun bedeli, pulun yapıştırıldığı tarihte yürürlükte olan Avukatlık Kanununun 27 nci maddesinde düzenlenmiş pulun değeridir.
Pulların Basımı
Madde 6 — (Değişik:RG-23/12/2014-29214)
Vekalet pulları Türkiye Barolar Birliği tarafından bastırılır.
Pulların Dağıtımı
Madde 7 — (Değişik:RG-23/12/2014-29214)
Vekalet pullarının, bedeli karşılığı barolara dağıtım şekline Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu karar verir. Dağıtımın bedel karşılığında bir kuruluşa yaptırılması da mümkündür.
STAJ KREDİ YÖNETMELİĞİNİN TAMAMINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.