TIP HUKUKU KONFERANSIMIZ YAPILDI
Tarih: 10.03.2012 | Okunma Sayısı: 3337

    Baromuzca düzenlenen ‘’ Tıbbi Müdahalelerden Doğan Hukuksal Sorumluluk’’ konulu konferansımız 10 Mart 2012 tarihinde 09.30-16.00 saatleri arasında İl Özel İdare Konferans   Salonunda gerçekleştirildi.

    Konferansa konuk olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr.h.c Hakan HAKERİ, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.Haluk İNCE, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zehra ODYAKMAZ ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Murat DOĞAN katıldı.

    Konferansa meslektaşlarımız, hakim ve savcılarımızın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet ÖKSÜZKAYA ve Kayseri Tabip Odası Başkanımızla birlikte bir çok hekim ve sağlık çalışanı da yoğun ilgi gösterdi.

    Kayseri Cumhuriyet Başsavcımız Bülent BİNGÖL’ün oturum başkanlığını yaptığı öğleden önceki ilk bölümde; Prof.Dr.Hakan HAKERİ tarafından tıp hukuku, hekimlerin cezai sorumlulukları,Malpraktis,  Prof.Dr.Murat DOĞAN tarafından da hekimin ve özel hastanelerin tazminat sorumluluklarına ilişkin bilgiler verildi.

    Kayseri Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet KALPAK’ın başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Prof.Dr.Zehra ODYAKMAZ, Sağlık Hukukunda İdarenin sorumluluğu açısından avukatın rolü konusunda bilgiler verirken, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.C.Haluk İNCE, Adli Tıp Kurumu hakkında genel bilgi, kurumun işleyişi, ihtisas daireleri ve görevleri ile bu görevlerin yerine getirilmesinde izlenen usuller hakkında geniş bilgiler verdi.

    Programın soru cevap bölümlerinde konukların uygulamada yaşanan sıkıntı ve sorunlara yönelik sorularına cevap arandı.

    Konferansın ardından katılımcılara plaket ve çiçek sunumu yapıldı. Tüm katılımcı hocalarımıza ve konuklarımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz. 
    
 
     
  
    
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.