MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN - BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 20.06.2012 | Okunma Sayısı: 2091
BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN
            Kuzey Irak topraklarından girerek, Hakkari Dağlıca’daki Yeşiltaş karakoluna saldıran hainlerin ilk saldırıları neticesinde şehit olan, 8 Mehmetçiğimize Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Büyük Türk Milletine ve asil Türk Milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyor, saldırıyı, saldırıyı yapan hainleri, dolaylı veya doğrudan tüm destekçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz.
          Terör sebep değil, sonuçtur. Terörle mücadele günübirlik planlar, toplantılar, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar ve timsah gözyaşlarıyla yürütülmez. Terörle mücadele, süreklilik ve kararlılık arz eden planlarla, kesintisiz yürütülen bir program ve azimle icra edilir. Terörün nihai hedefi Türkiye’yi bölmeyi aşıp, küresel planlarla Türkiye’yi ele geçirmeye yönelmiştir. Ana dilde eğitim, seçmeli ders, üniversite bölüm ve kürsüleri, yeni anayasa vb. isimler altında, toplum yavaş yavaş alıştırılarak, terörün siyasallaştırılmasına zemin hazırlanarak, terör her geçen gün ve adım adım hedefine yaklaşmaktadır.

Terörist başına ev hapsi uygulaması, terörle müzakerenin usul önerileri, Oslo görüşmeleri, açılım, Habur soytarılığı, çadır mahkemeleri, akil adamlar, Oslo görüşmelerinin 9. maddesinde yazılı olduğu iddia olunan terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin savaş suçuyla yargılanacağı iddiaları, güvenlik güçlerinin teröristlere ateş açmaktan adeta korkar hale getirilmesi sonucu yaşanan Pınarbaşı saldırısı, terörle mücadele eden askerlerin iftira mahiyetinde yargısız infaz iddialarıyla tutuklanması, Genelkurmay Başkanının terör örgütü yöneticisi iddiasıyla tutuklanıp yargılandığı, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün Diyarbakır’da, diğer subayların Silivri ve Hasdal'da tutuklu bulundukları, adeta akıl tutulması yaşanan bir ülkede, terörle mücadele edildiğini hiç kimse iddia edemez.

Ordu millet genlerini tarih boyunca muhafaza etmiş Türk Milleti ile Türk Milletini bağrından çıkan Türk Ordusu arasındaki bağları koparmaya yönelik eylem ve söylemler bir müddetten beridir artarak sürmekte ve Türk Ordusu çete, terör ve suç örgütü gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Dış istihbarat örgütleri ve yerli iş birlikçileri vasıtasıyla, Türk Ordusu ve Türk Milleti üzerinde, bu suretlerle kirli bir savaş yürütülmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti büyük bir tehdit ve tehlike altındadır. Türk Milleti, büyük fotoğrafı ve oynanan oyunu görmek zorundadır ve er geç görecektir. Uykusu ağır, sessizliği derin, sabrı ve vakarı büyük olan Türk Milletinin, hiddeti, şiddeti ve öfkesi de ve doğaldır ki tüm bu yapılanların hesabı da, elbette kat be kat büyük olacaktır.

Bütün bu vesilelerle, bir kez daha yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Büyük Türk Milletine ve asil Türk Milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kayseri Barosu Başkanlığı

20.09.2024