MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN ZİYARET
Tarih: 20.05.2011 | Okunma Sayısı: 1989
MHP Kayseri Milletvekili adayları Yusuf HALAÇOĞLU, Hüseyin TEKİN  ve Levent LİVDUMLU Baromuzu  ziyaret etti.

Baro Başkanımız Av.Murat Şirvanlı ve Yönetim Kurulu üyelerimizle bir süre görüşen adaylar, hukuk sistemindeki sorunlar hakkında bilgi aldı.

Baro başkanımız, ziyarette yaptığı konuşmada, yapılacak seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilediklerini, Kayseri'nin en önemli beklentilerinden birinin  istinaf mahkemeleri olduğunu "İstinaf mahkemelerinin kurulmasının  hem Kayseri için hem de çevre iller için çok önemli olduğunu, . 9 tane kurulan mahkemelerden, Kayseri’nin  Adana’ya bağlı olduğunu ve istinafa ilişkin işlemlerde Adana’ya gidilmek zorunda kalınacağını, her şeyden önce coğrafyaya bakıldığında Kayseri’nin  Orta Anadolu'nun merkezinde yer aldığını, bu nedenle Kayseri’de istinaf mahkemesi açılmasının  çok önemli olduğunu, oluşacak meclisten istinaf mahkemelerinin Kayseri’de de kurulması çalışmalarını beklediklerini söyledi.

Milletvekili adayı Yusuf HALAÇOĞLU ise çıkarılan yasaların herkese gerekli olacağını belirterek, "İstinaf mahkemeleri konusu gerçekten çok önemli. Kayseri geçmişte başkentlik yapmış, çevresinde çok yakın şehirlerin olduğu bir kent. O illerin tamamına hitap edebilmesi Kayseri için çok önemlidir, çevre iller için de çok önemlidir. Diğer yandan hiçbir devleti yönetenler yoktur ki, kendi çıkardığı kanunlar, kendi ülkesini bölmeye teşebbüs etsin ya da bölmeye vesile olsun. Ama maalesef biz Türkiye’de buna benzer birçok olayları görüyoruz. Onu kabul etmekte mümkün değil. Hukuk aslında herkese gereklidir. Bu kanunları çıkaranlara da gereklidir. Devlet ve devleti yönetenler için en önemli ilke Hukuk Devleti ilkesidir. Hukukun üstünlüğü ve Hukuk Devleti ilkelerinin hayata geçirilmesi için en önemli kurum, Savunma kurumu olan Barolar ve Avukatlardır. " Dedi.