MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM
Tarih: 21.11.2012 | Okunma Sayısı: 5898

KAMU AVUKATLARI MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Kamu avukatları Maliye Bakanlığı önünde ikinci kez  eylem yaptı.  Türkiye genelinden gelen yüzlerce avukat, yaptıkları basın açıklaması ile  maaş ve emekli aylıklarını protesto etti. Daha önce hakim ve savcılarla eşit pozisyonda maaş alan ancak aralarındaki makasın 3 kata varan oranda açıldığını ileri süren avukatlar, bu duruma neden olarak gördükleri Maliye’de eylem yaptı.  Son olarak çıkarılan 666 sayılı Eşit İşe Eşit Ücret Kararnamesi ile mağdur olduklarını belirten avukatlar, ikinci kez böyle bir eyleme imza attılar. Bu haksızlığın düzeltilmesi için tüm kapıları çalan avukatlar, sonuç alamayınca bu şekilde eyleme yaparak basın açıklamasında bulundular.

Maliye Bakanlığı önündeki eyleme Kayseri'den de  çeşitli kurum  avukatları  .   Av .Gürsoy ŞAHİN,  Av. Fadime BEDİR ,  Av. Yaşar ÇİLEK,  Av. Tülay KAYMAZ, Av. Halide TÜNKASLAN  Av. Gülten  GÜNANA ,  Av .Ahmet TUĞRUL , Av .Şamil KELEŞ ,  Av. Şefika Feriha HİSARCIKLILAR katıldılar.

20.09.2024