KAMU AVUKATLARI MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
Tarih: 7.06.2012 | Okunma Sayısı: 5573
      Kamu avukatları Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.  Türkiye genelinden gelen yüzlerce avukat,yaptıkları basın açıklaması ile  maaş ve emekli aylıklarını protesto etti. Daha önce hakim ve savcılarla eşit pozisyonda maaş alan ancak aralarındaki makasın 3 kata varan oranda açıldığını ileri süren avukatlar, bu duruma neden olarak gördükleri Maliye’de eylem yaptı.  Son olarak çıkarılan 666 sayılı Eşit İşe Eşit Ücret Kararnamesi ile mağdur olduklarını belirten avukatlar, ilk kez böyle bir eyleme imza attılar. Bu haksızlığın düzeltilmesi için tüm kapıları çalan avukatlar, sonuç alamayınca bu şekilde eyleme yaparak basın açıklamasında bulundular.

Maliye Bakanlığı önündeki eyleme Kayseri'den de Kamu Avukatları Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av.Fulya ASLAN başta olmak üzere çeşitli kurum avukatları, Av.Gürsoy ŞAHİN, Av.Erkan KAYA, Av.Ali DURAN, Av.Tülay KAYMAZ, Av.Gülten GÜNANA, Av.Ahmet TUĞRUL ve Av.Şamil KELEŞ katıldılar.

19.09.2024