KAHİM&S217;DEN E-İMZA KULLANIMI İLE İLGİLİ DUYURU
Tarih: 28.03.2014 | Okunma Sayısı: 6619
 
BAROMUZ MENSUBU AV.İSMAİL TORCU, BİRDEN FAZLA E-İMZA ALIP AYNI ANDA BİRDEN FAZLA BİLGİSAYARDA E-İMZANIN KULLANILMASI İLE İLGİLİ YAŞAMIŞ OLDUĞU SIKINTILAR İLE İLGİLİ KAHİM KOMİSYONUMUZ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALAR MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİLERİNE AŞAĞIDA SUNULMUŞTUR.
AYRICA BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK MESLEKTAŞLARIMIZDAN AYNI SORUNLARI YAŞAYANLARIN BARO KALEMİNE YAZILI OLARAK BİLDİRMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.  
 
 
 
 
 

 

                                                                 

                                                                                                                                 25.03.2014

Sayı       :  2014/ 8

Konu     :  Elektronik imza  hk.

 

 

ADALET BAKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI’NA

                                                       ANKARA

 

Baromuz  mensubu  Av. İsmail Torcu  05.03.2014 tarihli dilekçesi ile bürolarında  icra takip işlerinin yoğunluğu olduğunu bu nedenle  birden fazla e-imza aldıklarını ancak sistemin tek bilgisayarla çalıştığını diğer bilgisayarların bloke olduğunu ve bu söz konusu uygulamanın işlerin devamını aksattığı yönündeki şikayet ve talepleri Başkanlığımıza ulaşmış.  Baromuz tarafından konuya ilişkin mevzuat ile uygulama yönünden rapor hazırlanmış ve yazımız ekinde sunulmuştur.

Elektronik İmza Kanunun Uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında Yönetmeliğin 15. Maddesinde yaşanan mesleki sorunun yapılacak yeni düzenleme ve değişiklikler ile giderilebileceği kanaati oluştuğundan yapılacak çalışmalara katkı sağlanması bakımından, birden fazla e-imza kullanımının avukatların hak ve sorumluluğu yönünde yeniden değerlendirilerek gerekli girişimlerin yapılması ve konu ile ilgili baromuza bilgi verilmesinin teminini ve gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla

                               
 
 
    EKİ:1-Av.İsmail Torcu’nun şikâyet dilekçesi.
          2-Rapor 
 
 

            

                                                                                                                                 25.03.2014

Sayı       :  2014/ 7

Konu     :  Elektronik imza  hk.

 

 

 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NA

                                                                        ANKARA

 

                               

                              Baromuz  mensubu  Av. İsmail Torcu  05.03.2014 tarihli dilekçesi ile bürolarında  icra takip işlerinin yoğunluğu olduğunu bu nedenle  birden fazla e-imza aldıklarını ancak sistemin tek bilgisayarla çalıştığını diğer bilgisayarların bloke olduğunu ve bu söz konusu uygulamanın işlerin devamını aksattığı yönündeki şikayet ve talepleri Başkanlığımıza ulaşmış.  Baromuz tarafından konuya ilişkin mevzuat ile uygulama yönünden rapor hazırlanmış ve yazımız ekinde sunulmuştur.

Elektronik İmza Kanunun Uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında Yönetmeliğin 15. Maddesinde yaşanan mesleki sorunun yapılacak yeni düzenleme ve değişiklikler ile giderilebileceği kanaati oluştuğundan yapılacak çalışmalara katkı sağlanması bakımından, birden fazla e-imza kullanımının avukatların hak ve sorumluluğu yönünde yeniden değerlendirilerek gerekli girişimlerin yapılması ve konu ile ilgili baromuza bilgi verilmesinin teminini ve gereğini arz ederim. Saygılarımla.                                                              

 
                               

  

EKİ:  1-Av.İsmail Torcu’nun  şikâyet dilekçesi.

          2-Rapor 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.