İCRA DAİRELERİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ VE ADANA 2. GENEL İCRA DAİRESİNİN KURULMASI HAKKINDA
Tarih: 27.03.2023 | Okunma Sayısı: 946

T.C.
ADANA
2. GENEL İCRA DAİRESİ

Sayı      : 2023/396  Muh    22.03.2023
Konu     : İcra Dairelerinin Birleştirilmesi ve Adana 2. Genel İcra Dairesinin Kurulması

ADANA İCRA DAİRELERİ BAŞKANLIĞINA

İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması (Faz II) Projesi kapsamında büyük mahallerde uygulanacak icra modeli Adana 'da uygulamaya geçirilmiş olup proje kapsamında Adana  14. İcra Dairesi (Adana Genel 2 İcra Dairesi Olmak Üzere)  06/02/2023 tarihi itibari ile faaliyetine başlamıştır.
Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 10/01/2023 tarih ve E-34372782-9/384  sayılı yazısı  Olur'la Adana 10. İcra Dairesinin, Adana 11. İcra Dairesinin, Adana 12. İcra Dairesinin ve Adana 13. İcra Dairesinin Adana 14.İcra Dairesi ile birleştirilmesine karar verilmiş olup karar doğrultusunda İcra Dairelerinin dosyaları 03/02/2023-12/03/2023 tarihleri arasında UYAP üzerinden Adana  14. İcra Dairesine aktarılarak birleştirme işlemleri tamamlanmış olup, Adana 14. İcra Dairesi Kapatılarak, Adana 2. Genel İcra Dairesi olarak değiştirilmiştir.
 1-) Adana 10. İcra Dairesinin, Adana 11. İcra Dairesinin, Adana 12. İcra Dairesinin ve Adana 13. İcra Dairesinin kapatıldığı, tüm dosyalarının Adana 2. Genel İcra Dairesi'ne devredildiği, birleşme tarihinden itibaren tüm yazışmaların Adana 2. Genel İcra Dairesi  unvanı ile yapılması gerektiğinin bilinmesi,
2-) UYAP üzerinden yapılan birleştirme işlemi sonucunda Adana 10. İcra Dairesi, Adana 11. İcra Dairesi, Adana 12. İcra Dairesi ve Adana 13. İcra Dairesine ait dosya numaraları Adana 2. Genel İcra Dairesi 'ne devredilmiş, Adana 10. İcra Dairesi, Adana 11. İcra Dairesi, Adana 12. İcra Dairesi ve Adana 13. İcra Dairesinden aktarılan dosyalara ait esas numaraları ile bu dosyaların Adana 2. Genel İcra Dairesinde almış olduğu yeni esas numaralarını gösterir liste yazımız ekinde sunulmuş olup iş bu listenin Adana  Adliyesi internet sitesinde (www.adana.adalet.gov.tr) ilan edilmesinin sağlanması,
3-) Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişi/kuruluşlarca Adana 10. İcra Dairesi, Adana 11. İcra Dairesi, Adana 12. İcra Dairesi ve Adana 13. İcra Dairesine gönderilecek tüm ödemelerin (borç tahsilatı, maaş kesintisi ödemeleri, masraf avansı, harç ve vergilerin v.s.) birleşme tarihinden itibaren yeni dosya numaraları belirtilerek Adana 2. Genel İcra Dairesi'nin aşağıda belirtilen banka hesaplarına gönderilmek suretiyle yapılması, (Vergi No: 6430356740 Yüreğir Vergi Dairesi IBAN:  TR840001500158007290493792 numaralı hesaba atkarılması)
4-) T.C. Cumhurbaşkanlığı'nın 2018/13 sayılı genelgesi ile kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, T.C. Başbakanlığı'nın 2017/21 sayılı genelgesi ile yazışmaların e-ortam üzerinden yapılması hususlarının belirtildiği, gerek bürokrasinin azaltılması, gerekse kağıtsız ortamın ve günümüz teknolojik alt yapısının etkin bir şekilde kullanılması, bürokratik hantallığın önlenmesi, Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında temasın en aza indirilmesi amacıyla müdürlüğümüzle yapılacak tüm yazışmaların elektronik ortam üzerinden yapılması, ayrıca fiziki evrak istenmedikçe gönderilmemesi,
5-) Kurumunuz bünyesindeki Adana 10. İcra Dairesi, Adana 11. İcra Dairesi, Adana 12. İcra Dairesi ve Adana 13. İcra Dairesine ait kayıtların ve güncellemelerin yukarıda belirtildiği üzere yapılması,
Yukarıda izah edildiği üzere; dosya taraflarının ve üçüncü şahısların yapılan işlemler hakkında bilgilendirilmesi, devam eden iş ve işlemlerin gecikmesinin önlenmesi, olası mağduriyetlerin yaşanmaması için yazımız ekinde gönderilen ilan metninin ve dosya numaralarına ait liste ile işbu yazımızın bilgi ve gereği için Cumhuriyet Başsavcılıkları ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmesi hususu,
Takdirlerinize arz  olunur.

ADANA 14. İCRA DAİRESİ EMANET HESABI       :
(Borç ödemeleri, masraf avansı ödemeleri, maaş kesintilerinin gönderileceği hesap)
Banka Adı  : T. Vakıflar Bankası T.A.O.
İban No      : TR840001500158007290493792
Vergi Dairesi Adı / No: YÜREĞİR VERGİ DAİRESİ - 6430356740

ADANA 14. İCRA DAİRESİ HARÇ HESABI     :
İBAN No    : TR26 0001 5001 5800   72992816 78
Banka Adı        : Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
Vergi Dairesi Adı / No: YÜREĞİR VERGİ DAİRESİ - 6430356740

İLETİŞİM BİLGİLERİ :
ADANA 14.  İcra Dairesi - (DİREK HAT)              :  0322 355 08 14  (DAHİLİ 0814)
ADANA ADLİYESİ   SANTRAL                            :  (0322) 355 05 00
DAHİLİ                                                                  :   1179-1180

Ek :
1- Adana 10 icra Dairesinin devredilen dosyalarına ait liste - GÖRÜNTÜLE