HATAY BARO BAŞKANI AV. EKREM DÖNMEZ’İN GÖZALTINA ALINMASINA İLİŞKİN, BAROLARIN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 3.08.2020 | Okunma Sayısı: 609
Hukuk Fakültesi mezunu olmakla, hukuktan para kazanmakla ya da mevki-makam sahibi olunmakla, maalesef HUKUKÇU veya DEVLET ADAMI olunamamaktadır. Bunlar için üstün bir adalet ve hak bilinci, eşitlik, özgürlük, vicdan ve liyakat ile muhakeme anlayışı gerekmektedir.
Çeşitli menfi saiklerle bir şeyi okumak ile, okuduğunu anlamak ve içselleştirmek ise, çok ayrı şeylerdir. Düşünmeden ve akletmeden biat ve itaat ile ; sorgulamak, düşünmek, araştırmak ve itiraz etmenin çok ayrı ve farklı şeyler olduğu gibi&S230;
Eşi ve 3 çocuğuyla birlikte lokantada yemek yiyen bir vatandaşa reva görülen bu muameleyi yapanlar, destekleyen veya arka çıkanlar, yarın hukuka en çok muhtaç hale gelecek olanlardır.
Keyfiliğin olduğu bir ülkede, hiç kimse güvende değildir.
Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, BARO BAŞKANI veya AVUKAT OLDUĞUNU ÖZELLİKLE SÖYLEMEMİŞ, sorumlu ve haklarının bilincinde olan bir T.C. vatandaşı gibi hareket etmiş ; bu ülkede normal bir vatandaşın anayasal güvence altında olması gereken vatandaşlık ve kanuni haklarını kullanmak isterse ; karar, gerekçe, soru vb. sorarsa, başına neler geldiğini ve gelecegini, en açık bir şekilde ortaya koymuştur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAROLARIN ORTAK BASIN AÇIKLAMASIDIR.

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.