ELMA HIRSIZLARI SAHNELENDİ
Tarih: 6.04.2012 | Okunma Sayısı: 2576

TBB Kurucu Başkanı merhum  Av. Faruk EREM’in  ‘’ Bir Ceza Avukatının Anıları’’ isimli eserinden tiyatroya uyarlanan Elma Hırsızları adlı oyun 31 Mart 2012 günü baromuza özel olarak sergilendi. 

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahne aldığı oyunda, bir avukatın gözünden özellikle idam mahkumlarının, suçu işlemeden önce hangi saik ve sebeplerle bu duruma geldikleri, geldikleri bu noktada kendilerinin mi yoksa onları bu suça iten kişiler ve toplumun mu aslında daha suçlu oldukları, adalet duygusunun insan beyninde ve toplum değerlerinde aslında nasıl şekillenmesi gerektiği, yasal olanın her zaman adil olup olmadığı konularında  düşündürücü örnekler dramatize edilerek sunuldu.  

Kayseri Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sayın Ahmet KALPAK, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı sayın Metin KARACAN, Adliyemiz hakim ve savcıları ve meslektaşlarımızın katıldığı, büyük  bir ilgi ve beğeniyle izlenen oyun sonunda, Baro Başkanımız Av. Murat ŞİRVANLI tarafından oyunun yönetmenine plaket sunumu yapılarak teşekkür edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.