DİSİPLİN HUKUKU KONFERANSIMIZ YAPILDI
Tarih: 19.05.2011 | Okunma Sayısı: 1736
Gaziantep Barosu önceki başkanlarından ve TBB Disiplin Kurulu Başkanlığı görevi de yapmış olan Av.Haşim MISIR’ın konuşmacı olduğu Avukatlık ve Avukatlık Disiplin Hukuku konulu konferans 8 Nisan 2011 Cuma günü Kayseri Civarı Elektrik A.Ş Salonunda yapıldı.
Meslektaşlarımızın ilgiyle izlediği konferansta Av.Haşim MISIR, Avukatlığın çok onurlu ve önemli bir meslek olduğunu, tarihsel süreçte avukatlığın geçirdiği sıkıntıları, avukatlığın nasıl olması gerektiği, gerek yapılan işlemler gerekse de müvekkillerle yaşanabilecek sıkıntıların yaşanmaması yada en aza indirilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlara değinirken, özellikle Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Meslek Kurallarına uymanın her avukatın zorunluluğu olduğunu ve bu onurlu görevi yerine getirirken  göz ardı etmemesi gerektiğini  vurguladı.
Avukatlık Kanununun mesleğin icrasına yönelik hükümleri ve disiplin hukuku yönünde göz önünde bulundurulması gereken hususlarla ilgili bir de sunumda bulunan Av.Haşim MISIR’a program sonunda plaket takdimi yapıldı.