ÇOCUK SUÇLARI İLE MÜCADELE DE OKUL VE ÖĞRETMENİN ÖNEMİ KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 27.06.2014 | Okunma Sayısı: 2588

ÇOCUK SUÇLARI İLE MÜCADELE – OKUL VE ÖĞRETMENİN ÖNEMİ KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kayseri Baro Başkanlığı ile Sümer Lisesi Müdürlüğü’nce eğitimci ve öğretmenlerimize yönelik “Çocuk Suçları ile Mücadele - Okul ve Öğretmenin Önemi” konulu ortaklaşa düzenlenen seminer gerçekleştirildi. 60 öğretmenimizin dinleyici olarak katıldığı seminere Baro Başkanımız Sayın Av.Fevzi KONAÇ ile Sayın Av.Mustafa Sedat DEZGAHCI konuşmacı olarak katıldılar.

Baro Başkanımız Av.Fevzi KONAÇ özetle; istatistiklere bakıldığında suça sürüklenen çocuk oranının artış gösterdiğini, sorunun bir gün herkesin kapısını çalma ihtimalinin bulunduğunu ve endişe verici bir noktaya gelmeden tedbir alınması gerektiğini, çocukların eğitiminde en önemli unsurun aile olduğunu ardından ise okul ve öğretmenlerin geldiğini, ailedeki kusurların ancak öğretmenlerce kapatılabileceğini, gençliğin öğretmenlerin elinde şekilleneceğini, bu nedenlerle öğretmenlerin omuzlarına büyük bir yük yüklendiğini, sorunların adliyeye intikal etmesi halinde çocukların büyük oranda ceza aldıklarını ve tüm ömrünün bundan olumsuz olarak etkilendiğini, çocuklarımızın gözümüzün önünde kaybolup gittiğini ifade etti.

Av.Mustafa Sedat DEZGAHCI ise çocuk suçları ile çocukların korunmasına yönelik gerek mevzuat gerekse kurumsal anlamdaki yeniliklere kısaca değindikten sonra ilimizde en çok işlenen çocuk suçları türlerini, istatistiklerini ve ceza miktarlarını anlattı. Suça sürüklenen çocukların adliyede karşılaştıkları tabloyu, süreci ve neticelerini değerlendiren Av.Dezgahcı, istatistiklere göre aile ortamından uzaklaşan çocukların okul denetiminin de yetersiz kalması halinde suç oranlarının artış gösterdiğini, çocuklara göre gayet normal ve basit gelen bazı davranışların aslında kanundaki karşılığının hapis cezası olduğunu, her ne kadar çocuklar için verilecek cezalarda indirim oranları kabul edilmiş ise de cezaların çocuklar için büyük bir travma oluşturduğunu, ülkemizde ıslah edici sağlıklı bir kurumun ve sistemin henüz bulunmadığını, bu nedenlerle de ailedeki ve diğer kişi ve kurumlardaki eksikliklerin ancak okul ve öğretmenlerce kapatılabileceğini belirtti.

Son olarak okul ve öğretmenlerimizin ne yapabileceği konusunda söz alan Baro Başkanımız Av.Fevzi Konaç, “Biz millet olarak Bir harf öğretenin kölesi olurum&S230; algısına sahibiz. Değerli öğretmenlerimizin yüklerinin farkındayız. Ancak bu toprağın geleceği olan gençlere sahip çıkmak zorundayız. Uzmanlar, konuştuğumuz konularda okul ve öğretmenin önemli bir katkı unsuru olduğunu ifade ediyorlar.” ifadeleriyle öğretmenlerimizin yapabilecekleri ile ilgili bilgilerini paylaşarak sözlerine son verdi.

27.09.2024