Ceza Muhakemelerine İlişkin Güncel Sorunlar Sempozyumu Yapıldı.
Tarih: 27.12.2010 | Okunma Sayısı: 2278

Ceza Muhakemelerine İlişkin Güncel Sorunlar konulu sempozyumumuz 25.12.2010 Cumartesi günü Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara Barosu Başkanı Prof.Dr. Metin FEYZİOĞLU, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Ersan ŞEN ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem ÖZEN'in katılımcı olarak yer aldığı sempozyuma baromuz avukatlarının yanısıra, Başsavcımız , adliye hakim, savcıları ile polis okulu ve Kayseri'deki Hukuk Fakülteleri öğrencileri de büyük ilgi gösterdi.

Yoğun bir katılımın olduğu sempozyumda Ceza Muhakemeleri Kanununun uygulamadaki sıkıntılarına değinilirken, Ceza yargılamasında usül hatalarından kaynaklanacak uygulamalarda doğabilecek sıkıntıların adalete olan güveni  sarsabileceği, özellikle savcıların ve kolluk kuvvetlerinin hazırlık  soruşturması aşamasında dikkat etmesi gereken hususlar Prof.Dr.Ersan ŞEN tarafından dile getirilirken hukuk devletinin olmazsa olmazı olan kanunlara herkesin uyması gerekktiği ve hukukun bir gün herkese lazım olacağı yönündeki yaptığı tespitler büyük ilgi gördü. Prof.Dr Muharrem ÖZEN ise konuşmasında Ceza Muhakemesinin kanunlar yönüyle aksayan yönleri üzerinde dururken Prof.DrMetin FEYZİOĞLU ise somut olaylardan örnekler vererek gerek kolluk gerekse de savcılık hazırlık aşamasındaki delil toplama ve ifade alma esnasında bilerek yada bilmeyerek yapılan hata ve yanlışlıkların kovuşturma aşamasında da gözden kaçırıldığı takdirde meydana getireceği sonuçların adaletten çok adaletsizlik getireceğini belirtti.

Sempozyumun soru cevap kısmında katılımcıların gerek yaşadıkları gerekse de örneklendirdikleri soru ve sorunlara yönelik bilgiler verildi.

Sempozyum sonunda katılımcılara plaket verilirken kendisi de Kayserili olan ve dedesiyle büyük amcası da baromuzda başkanlık görevi yapmış olan Ankara Baro Başkanı Prof.Dr Metin FEYZİOĞLU, Ankara Barosu ve Kayseri Barosunun kardeş barolar olduklarını, katıldığı sempozyumda gösterilen ilgi ve misafirperverlik nedeniyle memnuniyetini dile getirerek  tüm katılımcıları birlikte fotoğraf çektirmeye davet etti. Bu güzel ve sıcak atmosferin ardından verilen kokteylle sempozyum sona erdi.

Bizlerde Kayseri Barosu olarak gerek konuşmacı olarak gerek izleyici olarak teşrif eden tüm değerli katılımcılara yaptıkları  katkı ve gösterdikleri  ilgi nedeniyle teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.