BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 28.09.2020 | Okunma Sayısı: 844
Terörist, uluslararası hukuku hiçe sayan ve işgalci ermenistan'ın, Kardeş ve Can Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve sivil halka yönelik hain saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Saldırıda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.
Tarih boyunca, Kafkasya'daki huzur ortamını her daim baltalayan ve bölgeye dış güçlerin müdahelesine zemin hazırlayan ermenistan'a, haddini ve hududunu her zaman bildiren Türk Devleti ve Türk Milleti ; dost, kardeş ve can Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve yine yanında yer alacaktır.
Azılı ermenistana, Kafkas Türk-İslâm Ordusunu, Nuri Paşa'yı, Çırpınırdı Karadeniz'i ve tarihi hususları hatırlatır ; güvendiği sözde dış güçlerin oyununa gelmemesini, işgal ettiği topraklardan derhal geri çekilmesini, haksız saldırılarına son vermesini, aksi halde asil Türk Milletinin gereğini yapacağını ve bunun sonuçlarına ağır şekilde katlanmak zorunda kalacağını bildiririz.
Karabağ ve Nahçıvan konusu, Türk Milletinin namusudur. Tek Millet, İki Devlet dediğimiz Azerbaycan ve Türkiye, sonsuza kadar BİR ve beraber olacaktır. Karabağ, Türk Milletinin öz yurdu olup, Türk Milleti elbette gereğini yerine getirecektir. Rabbim ; Azerbaycan Halkı, Ordusu ve Devleti ile kahraman Türk Ordusunun ve asil Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun.
Kamuoyuna Saygılarımızla bildiririz.
Av. Cavit Dursun
Kayseri Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.