BAROMUZDAN MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU
Tarih: 22.01.2014 | Okunma Sayısı: 19315
TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE AVUKAT İLE TAKİP EDİLEN İŞLERDE VEKALET PULU SUNULMASI, AVUKATLIK ÜCRETİNE HÜKMEDİLMESİ VE YÖNLENDİRME KONUSUNDAKİ BAROMUZ TARAFINDAN GÖNDERİLEN YAZILARIMIZ AŞAĞIDA YAYINLANMIŞTIR. 
 
T.C. KAYSERİ BARO BAŞKANLIĞI 
 
                                                                   İLÇE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE

 

KONU : Vekalet Pulu Kullanılması Zorunluluğu Hakkında

 

            1136 sayılı Avukatlık Kanununun 4667 sayılı yasayla değişik 27 maddesi düzenlemesi  :

Avukatlarca vekaletname sunulan merciler , Baro Pulu yapıştırılmamış veya pulu noksan olan vekaletname ve örneklerini kabul edemez. Gerektiğinde  ilgiliye on günlük süre verilerek bu süre içinde pul tamamlanmadıkça vekaletname işleme konulamaz .

 

            Söz konusu yasal düzenleme gereğince ; İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinde Avukat ile takip edilen işlerde sunulacak olan vekaletnamelere Baro Pulunun yapıştırılması yasal bir zorunluluktur. Hakem Heyetinize sunulacak vekaletnamelerde Baro Pulunun yapıştırılmamış olması halinde ilgiliye on günlük süre verilerek  Baro Pulu eksikliğinin giderilmesinin istenilmesi , süresi içerisinde eksikliğin giderilmemiş olması halinde vekaletnamelerin işleme konulmaması gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.

                                                                                                                                               

 

T.C. KAYSERİ BARO BAŞKANLIĞI 

   

KONU  : Avukat ile Takip Edilen İşlerde Avukatlık Ücretine Hükmedilmesi Gerektiği  Hususunda

 

            28.12.2013 tarihli 28865 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe girmiş olan Avukatlık Ücret Tarifesinin ; Birinci Kısım, İkinci Bölüm : İş Takibi Konusunda Hukuki Yardımlarda Ödenecek Ücret Bölümünün 6 .madde  düzenlemesi hükmü gereğince : Vekil ile takip edilen İl ve İlçe

Tüketici Hakem Heyetleri nezdinde sunulacak hizmetlerde , hizmete konu işin değerinin %12 sinden aşağı olmamak üzere 250,00 TL maktu avukatlık ücretine hükmedileceği, ancak hizmete konu işin değeri maktu ücretin altında ise hizmete konu işin değeri kadar avukatlık ücretine hükmedileceği belirtilmiştir.

 

            Söz konusu yasal düzenleme gereğince ; İl ve  İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinde avukat ile takip edilen işlerde avukatlık ücretine hükmedilmesi yasal bir zorunluluktur.

 

            İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinde  Avukat ile takip edilen işlerde bu hususlara dikkat edilmesi zorunluluğu bilgilerinize sunulur.     

                                                                                                                              

  

 
T.C. KAYSERİ BARO BAŞKANLIĞI 
 

KONU   : YÖNLENDİRME  HUSUSUNDA

 

            İl  İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat eden vatandaşların , belirli avukatlara yönlendirildikleri , ilgili memur yada memurlar  tarafından  müracaatta bulunan vatandaşa sizin işinizi şu avukat halleder şekli ile yönlendirmede bulunulduğu, ilgili avukatın kartının vatandaşa verildiği hususunda baromuza bilgi verilmiştir.

            Bu  yönlendirme işlemi hukuka aykırıdır. Bu şekli ile bir yönlendirmede bulunan ilgili suçlu duruma  düşmektedir.

Hakem Heyetinize başvuran vatandaşların belirli avukat yada avukatlara  yönlendirme işlemi yapılmaması hususunda ilgili memurların uyarılması rica olunur. Aksi takdirle Kayseri Barosu olarak  ilgililer hakkında şikayette bulunma mecburiyetinde kalacağımız hususunu bilgilerinize sunarız.

                                                                                             

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.