BAROMUZDAN MESLEKTAŞLARIMIZA BİR HİZMET DAHA
Tarih: 1.03.2014 | Okunma Sayısı: 3947
 
MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN SOSYAL KÜLTÜREL FAALİYETLER KOMİSYONUMUZ TOMAS ERCİYES BUZULLARI GENÇLİK VE İHTİSAS SPOR KULÜBÜ İLE BİRLİKTE BUZ PATENİ KURSU DÜZENLEYECEK.
 
 
 

Tomas Erciyes Buzulları Gençlik Ve İhtisas Spor Kulübü

 

BUZ PATENİ BİLGİLENDİRMESİ

(BAROYA ÖZEL)

 

Yıllardır, gerek İstanbul'un gerekse Avrupa'nın en kaliteli kuruluşları ile yürütmekte olduğumuz eğitim politikamıza şimdi de Kayseri’de devam ediyoruz.
Programımıza sizleri de dahil etmek, birlikte güzel bir oluşum içine girmek ve buz sporları ile alakalı bir çalışma yapmak isteriz.

 

Buz pateni hemen hemen her yaşta öğrenilebilen, hem eğlenceli hem de vücudu çok iyi bir şekilde çalıştıran spor dallarından birisidir. Bir saatlik bir buz pateni sonrasında kişiden kişiye değişmekle birlikte 700-900 kalori harcayabilirsiniz.

 

1 saatlik buz pateni antrenmanı yaklaşık 8 km.lik koşuya denk sayılabilecek bir özelliktedir. Buz pateni; ayak bileklerine ve dizlere çok az yük bindirir. Bu sayede diz problemi olan kişiler için de uygulanabilecek bir spor dalıdır (Profesyonel eğitmenler aracılığı ile öğrenilen durumlar için geçerli olan sıçrama, dönme vb. akrobasi hareketleri için geçerli değildir).

 

Buz Pateni Yapmamız İçin 5 Neden:

*Kardiovasküler sistemi geliştirir. Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile kalp-damar dolaşım sistemi güçlenir.

 

*Mental gelişim sağlar. Vücudumuz çocukluğundan beri yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi fiziksel aktivitelere alışkın olduğundan; buz pateni seansları vücudun ve zihnin farklı şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.

 

*Stresi azaltır. Günlük hayatta, iş, çevre ve aile birlikte gelen stresi düzenli buz pateni seansları ile üzerinizden atabilirsiniz.

 

*Yüksek kalori harcatma özelliğinden dolayı kilo vermek isteyen bireyler için çok faydalı sayılacak bir fiziksel aktivitedir.

 

*Dayanıklılığı arttırır. Düzenli yapılacak buz pateni antrenmanları ile fiziksel dayanıklılığınız artar. Bu sayede günlük hayatta daha zinde, daha hareketli, enerjisi yüksek ve yorgunluğa karşı dirençli olursunuz.

 

Şayet  buz sporları ile ilgilenmek isterseniz (buz hokeyi, figür ve hobi), sizlere daha önce yaptığımız ve halen yapmakta olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi vermek isteriz.

 

Yer:Anadolu Harikalar Diyarı Buz Pisti

1 Ders Süresi: 20 dakika temel eğitim ve 40 dakika seans

Ücret:

*Haftada 2 ders ayda toplam 8 ders olmak üzere kişi başı aylık 180 TL.dir.

(Büyükler İçin en az 8 Kişilik Hobi Grubu)

 

* Haftada 2 ders ayda toplam 8 ders olmak üzere kişi başı aylık 135 TL.dir.

(Küçükler için en az 15 Kişilik Kurs)

Yaş grupları: 4-8 yaş, 9-12 yaş, 13-20 yaş.

 

*Tek kişilik özel ders fiyatımız 40 TL.dir.

 

* Kişi isimleri kulübe barodan bildirildiği takdirde; belirtilen ücretler bütün avukat yakınlarını kapsayacaktır.

 

Arabanızı buz pisti önündeki otoparka park edebilir ve direk buz pistine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra hazırlanmak ve koruyucu malzemeleri giymek için paten alanına geçersiniz.

 

Güvenlik amaçlı dizlik, dirseklik ve kasklar takılır. Başlangıç aşamasındaki öğrenciler walker ile piste çıkacaklardır. Burada kullanılacak olan paten, dizlik, dirseklik, kask vs. ücrete dahildir.

 

Dersten 15-20 dakika kadar önce pistte hazır bulunmalısınız. Bu zaman farklı gün ve saatler için belirtilecektir.

 

Pist dışındaki teorik eğitimden sonra ilk olarak öğrencilere buz üzerinde denge sağlama, düşme, kalkma ve güvenli şekilde kayma öğretilir. Bu sayede yardım almaksızın pistin bir ucundan bir ucuna gidebilecek duruma getirilir.

 

Kask takılacağı için bereye gerek yoktur. Öğrenciler piste gelirken terletmeyen rahat kıyafetlerle ve eldivenlerle gelmelidir.

 

NOT: Buz pateni; buz hokeyi ve artistik buz pateni olmak üzere 2 branşa ayrılır. 2 aylık temel eğitimden sonra öğrenciler antrenör tarafından branşlara yönlendirilirler.

 

İstenilen Bilgiler: Öğrenci isim, irtibat numarası, yaş, ayakkabı numarası, hangi günler katılmak istenildiğinin baro kalemine bildirilmesi.

 

Antrenörlerimiz:                                                                           

1- Baş Antrenör          : SERDAR TOMAS                                     

2-Yardımcı Eğitmen   : FURKAN KESKİN                            

3- Yardımcı Eğitmen  : ÇINAR KASIMOĞLU

4- Yardımcı Eğitmen  : FATMAGÜL ÇUKURLU

 

Ayrıntılı bilgi ve irtibat: Selin AVAR

Tomas Erciyes Buzulları

Gençlik ve İhtisas Spor Kulübü

Genel Koordinatörü

GSM:0553 451 27 15

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.