BAROMUZDAN MESLEKTAŞLARIMIZA BİR HİZMET DAHA
Tarih: 2.04.2014 | Okunma Sayısı: 4368

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

Mesleğimizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar herkesçe malum olup, bu sıkıntılar üzerine kaçınılmaz bir ihtiyaç olan ev ve büro temini de meslektaşlarımız üzerindeki ekonomik sıkıntıları daha da yoğunlaştırmaktadırGeçmiş dönemlerde baromuz öncülüğünde kurulan kooperatifler vasıtasıyla meslektaşlarımız arası dayanışmanın getirdiği güç birliğinden doğan avantaj ile çok uygun koşullarda meslektaşlarımız ev ve büro sahibi olmuşlardır.

Baromuz öncülüğünde S.S. KAYSERİ GENÇ HUKUKÇULAR KONUT YAPI KOOPERATİFİ kurulmuştur.

Kooperatifimizin amacı öncelikle ve özellikle evi olmayan ve mesleğe yeni başlayıp ta konut sorunu olan meslektaşlarımızın konut edinmelerini sağlamaktır.  Bu sebeple meslektaşlarımızın dayanışmanın getirdiği avantajlardan yararlanarak ev sahibi olabilmeleri için 3.000 TL giriş aidatı,   750 TL ise aylık aidat toplanması kararlaştırılmıştır.

Hedefimiz;

1.      Öncelikle ilk yıl toplanacak aidatlarla temin edilecek arsalar için bütçe oluşturmak,

2.       İkinci yıl temin edilecek arsa ihtimaller üzerinde verilen karar gereği ara ödeme ve arsa satın alınması işlemlerini gerçekleştirmek

3.      Üçüncü yıl inşaatların yapılma şekilleri, projelerin gerçekleştirilmesi ve inşaatlara başlanılmasıdır.

Üyelik Başvuru Belgesi Baro kaleminde bulunmakta olup üye olmak isteyen meslektaşlarımızın;

İki adet fotoğraf

Avukat kimlik fotokopisi

İkametgah belgesi

Üyelik sayısı 150 kişi ile sınırlı olup üye kaydı başvuru sırasına göre yapılacaktır. Arsa alımında ise 150 kişilik üye sayısı esas alınacaktır. 150 kişiden sonraki müracaatlar yedek listeye yazılacak olup alınacak arsa üzerine yapılacak konut sayısının 150’den fazla olması halinde yine başvuru sırasına göre yedek üyeler asıl üyeliğe yazılacaktır.

Bu sebeple aşağıdaki şartları haiz olan meslektaşlarımızdan üye olmak isteyenlerin baro kalemine müracaat etmeleri önemle duyurulur.

Kooperatife ortak olabilmek için gerekli nitelik ve şartlar;

1- Kayseri Barosu mensubu avukat olup Kayseri ve İlçeleri sınırları içinde ikamet etmek gerekmektedir.

2- Karı-koca avukat olanlardan, sadece birisi üye olabilir.

3- Her üyenin bir üyelik hakkı vardır.

Not: Müracaatların baro kaleminde Merve Hanıma yapılması rica olunur.