BAROMUZ&S217;DA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Tarih: 29.11.2012 | Okunma Sayısı: 2696

Kayseri Barosu'ndan Aşure Günü Etkinliği

Kayseri Barosu tarafından 27.11.2012 salı günü, Muharrem ayı nedeniyle, avukatlara, hakim ve savcılara aşure ikram edildi.                 Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç yaptığı açıklamada; ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olan Muharrem ayında herkesin imkanı nispetinde ailesine, akrabalarına ve komşularına ikramda bulunmasının bu ayın anlam ve önemine uygun düştüğünü kaydetti. Konaç, bu inanç ve düşüncelerle Baro’da aşure dağıtıldığını belirtti.

Başkan Konaç sözlerine; "globalleşen dünyada kültürlerin birbirleriyle içiçe olduğunu, hiç kimsenin düşüncesinin bir diğerinden daha önemsiz olmadığını herkesin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamaya hakkı olduğunu, kardeşlik ve paylaşma ayı olan Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini bitirdikten sonra avukatlara aşure ikram edildi.