BARO AVUKATLARIMIZIN ÇOCUK CİNAYETLERİ VE İDAMLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI BASINDA
Tarih: 5.05.2014 | Okunma Sayısı: 4074
 
 
AV.GÜLEN AY IŞIK GÖK'ÜN BASIN AÇIKLAMASI METNİ
 
 BASIN METNİNİ HAZIRLAYAN
KAYSERİ BAROSU AVUKATLARIMIZ
 
   AV.GÜLEN AY IŞIK GÖK
   AV.MÜGE ÖZER
   AV.ÖZLEM DOĞRAMACI
   AV.CANAN ŞAHİN
   AV.TUĞBA ÜSTÜNEL ÖZKAN
   AV.ÖZLEM ERCAN 
 

Bugün burada toplanmamızın esas nedeni geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Biz anne babalar ve tüm duyarlı insanlar son günlerde çocuklarla ilgili yaşanan dehşet verici gelişmeleri kaygıyla izlemekteyiz. Çocukların; başta cinsel olmak üzere her tür istismara uğraması, hunharca cinayetlere kurban gitmesi yüreklerimizi dağlamaktadır.

Sevgi ve şefkatle harmanlanması gereken minik bedenlerin, elinde bebeği arabası olması gereken masum yavruların, bir takım hastalıklı ve sapkın zihniyetliler tarafından katledilmeleri tahammül edilemez ve hazmedilemez bir durumdur. Yazılı ve görsel medyadan izleyip evlerimizde üzülüp seyirci kalmaktansa toplum nezdinde bir farkındalık yaratmak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz.

Herhangi bir siyasi amaç gütmeksizin her kesimden her meslekten eğitimci, avukat, anne baba olarak gerek aileleri gerekse çocukları bilinçli olmaya davet ediyoruz. Emniyette, savcılıkta, ıslah evlerinde, hastanelerde, gerdek odalarında ve hatta morglarda çocuk bedenlerini görmek ve bu minik bedenlere yapılan eziyetleri  işitmek istemiyoruz.

Toplum olarak bu gidişe bir dur demenin, ellerimizi taşın altına koymanın ve çözüm üretmenin zamanı gelmiştir hatta geçmektedir. Bu nedenle de en önemli çözümün aileleri bilinçlendirmekten geçtiği kanaatindeyiz. Çocuklara temel güvenlik kurallarını öğretmeliyiz biz yetişkinler de onların bedenlerine saygı duymayı öğrenmeliyiz. Anne babası bile olsak izin almadan vücuduna dokunmamalı hatta öpmemeliyiz. Çocuklarımıza kendilerini tedirgin eden dokunuşlardan uzak durmalarını tembihlemeli ve bu konuda çekinmeksizin anne babalarına yahut öğretmenlerine başvurmaları gerektiğini anlatmalıyız. Gerek kendi çocuklarımıza gerek diğer çocuklara nasıl davranacağımızı öğrenmek ve çocuklarımıza kendilerini nasıl koruyacaklarını öğretmek zorundayız.

Değerli anne babalar çocuklarınızı istemediği kişileri öpmeye zorlamayınız, onları bu çocuk soğuk şeklinde yaftalamayınız, bırakınız çocuğunuz soğuk olsun ama güvende olsun. Unutmayınız ki, çocuklara cinsel istismarı en çok akraba ve tanıdıkları yapmaktadır. Beklemediği ve güvendiği yerden gelen saldırıya karşı da minik yavrularımız savunmasız ve çaresiz kalmaktadır.

Sevgili aileler,  değerli eğitimciler ve değerli meslektaşlarımız; hepimiz, bu aşamada oldukça önemli sorumluluklar üstlenmiş durumdayız. Özetlemek gerekirse öncelikli hedeflerimiz ;

1-      Ailelerin bilinçlendirilmesi

2-      Çocuklara bedenlerinin özel olduğunun öğretilmesi,

3-      Toplumdaki ruh sağlığı bozuk kişilerin tespit edilip tedaviye yönlendirilmesi,

4-      Eğitim ve öğretimin öneminin ailelere anlatılması,

5-      Cezaların daha etkin ve caydırıcı hale getirilmesidir.

Bu gün burada her türlü çocuk istismarına hayır diyenleri bir araya getirip sürecin bundan sonraki aşamalarını  katılımcılar ve tüm duyarlı vatandaşlarımız ile birlikte olgunlaştırmayı hedefliyoruz. Değerli arkadaşlar, destekleriniz bizim için önemlidir. Farkındayız ki, sadece basın açıklaması yaparak yahut kınayarak bu olayların önüne geçemeyiz. Bu nedenle bugün buradaki başlangıçtan sonra gelin hep birlikte el ele verip bu sosyal sorumluluk projesini geliştirelim. Gönüllülük esasıyla toplumumuzu bilinçlendirelim, okullarda cinsel istismarla ilgili eğitimler verelim. Bundan sonrası için sana güveniyoruz  ZAMAN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR KAYSERİ!

            Son olarak buraya  gelerek bu etkinliğe destek olan herkese ve sesimizi geniş kitlelere duyurma olanağı sağlayan değerli basın mensuplarına sonsuz teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

            ÇOCUKLAR GELECEKTİR. ÇOCUKLAR ÇİÇEKTİR !!!!

AHMETLER UMUTLAR, MERTLER VE GİZEMLER ARTIK ÖLMESİN !!!!!! 
 
BASIN AÇIKLAMASINDA BARO BAŞKANIMIZ SAYIN AV.FEVZİ KONAÇ MESLEKTAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADI 
 
   
 BÜYÜK KAYSERİ GAZETESİ
 
 
KAYSERİ GÜNDEM GAZETESİ 
 
 
 
KAYSERİ E HABER GAZETESİ 
 
 
KAYSERİ STAR HABER GAZETESİ 
 
 
 
 
 
KAYSERİ DENİZ POSTASI GAZETESİ 
 
 
 
 
KAYSERİ ÜLKER GAZETESİ
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.