AVUKAT VE MESLEK SORUNLARI KOMİSYONU (KAHİM) DUYURU

BAŞKANLIĞI
                                               (KAHİM)

Sayı:

Konu: Avukatlık mesleğine Hakaret Hk.

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU BAŞKANLIĞI’NA

TRT 1 Kanalı “Sakarya Fırat” dizisi 23/01/2013 Tarihinde yayınlanan bölümde   yakalanan kadın terörist ile komutanın konuşmasının yer aldığı sahnede” şimdi karakola gideceğiz,savcı gelecek,her şeyi kayda geçecek,senin kesin bir sürü “AVUKAT KÖPEKLERİN” vardır onlar doluşacaklar’şeklinde gerçekleşen diyalog açık bir dille ‘AVUKATLIK MESLEĞİ’ ne karşı hakaret,küçük düşürme içermektedir.Anayasanın 133.maddesi ve 2594 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu uyarınca kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip tek kamu yayın kuruluşunun,Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Yayın hizmeti ilkeleri’ne ters düşen zira,8. Maddede belirtildiği gibi: “Medya Hizmet Sağlayıcıları,yayın hizmet sağlayıcıları kamusal sorumluluk anlayışıyla ”Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz.”hükmü karşısında,hukukun ve adaletin asli unsuru olan saygın ve onurlu bir mesleği ifa eden Avukatların ve Avukatlık mesleğinin bu tür yayınlarla izleyicilerin/toplumun önünde küçük düşüren,yıpratmaya çalışan yayınları şiddetle kınıyoruz.

Başkan                            Başkan Yrd                          Başkan Yrd                 Genel Sekreter

Av.Ramazan Bedir          Av.O.Haluk Doğan                Av.M.Enver Kırker       Av.A.Kemal Gönü