ATEM TBB BAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA AÇILDI
Tarih: 6.04.2011 | Okunma Sayısı: 2932

Kayseri Barosu Av.Ali TAŞCI Eğitim Merkezi (ATEM), TBB Başkanı Av.Vedat Ahsen COŞAR, Kayseri Milletvekili Şevki KULKULOĞLU, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami BAŞOK, TBB Başkan Yardımcısı Av.Talay ŞENOL, TBB Denetleme Kurulu Başkanı Av.Mahmit KARATEKİN, Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh BÜYÜKKILIÇ, meslektaşlarımız ve bir çok davetlinin katılımıyla açıldı.

Gevher Nesibe Mah.Gök Geçidi Erdem Plaza 12.Katta bulunan ve Baromuzun Staj Eğitimi, Komisyonlar, Kurullar ve eğitim çalışmaları gibi bir çok toplantı ve eğitimlerinin yapılması amacıyla kurulan, modern ve Kayseri barosuna yakışır bir dizayna sahip eğitim merkezimizin açış konuşmasında Baro Başkanımız Av.Murat ŞİRVANLI " Açılışa katılan tüm konuklara teşekkür ederken, Kayseri barosuna yakışır bir eğitim merkezi açmaktan mutluluk duyduklarını, özellikle avukatlık mesleğinin  geleceği olan stajyer avukatlar için yapılacak eğitim ve çalışmalarla, komisyon çalışmalarında merkezin  büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini, Kayseri Barosuna yakışır haldeki bu merkezin açılması için emek veren herkese teşekkür ettiğini" belirtirken,  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Vedat Ahsen COŞAR, konuşmasında " Vefa duygusu, sadece insanlara özgü bir duygu değildir, kurumlara da özgü bir duygudur ve sadece erdemli insanlarda ve kurumlarda bulunur. Kayseri Barosu’nun açtığı bu mekana, Kayseri Barosu Başkanlığı yapmış, Kayseri Barosu’na hizmet etmiş rahmetli Ali Taşçı’nın isminin verilmiş olması Kayseri Barosu’nun ne kadar vefalı ve erdemli olduğunun kanıtıdır. Benim Ankara Barosu Başkanı olduğum dönemde Kayseri Barosu Başkanı olan rahmetli Ali Taşçı meslektaş olarak, arkadaş olarak, insan olarak, başkan olarak özel bir insandı, benim dostum, ağabeyim, üstadım idi. Ankara ve Kayseri Baroları Başkanı olarak birlikte iş yaptık, iki baro arasında yakın bir işbirliği kurduk. Kendisini rahmetle anıyor ve ışıklar içinde yatmasını diliyorum. Barolar hizmet kurumlardır. Bu kurumların yönetimine gelenlerin bir kısmı bir şeyler olmanın peşindedir, bir kısmı ise bir şeyler yapmanın çabası içindedir. Bir şeyler yapmanın çabası içinde olanlar iş yaparlar, arkalarında eser bırakırlar. Bu merkezin açılması, stajyerlerimizin hizmetine konulması iş yapma niyetine, eser bırakma çabasına sahip bir yönetim anlayışının sonucudur. O nedenle Kayseri Baromuzun değerli Başkanı Sayın Murat Şırvanlı’yı ve onun şahsında Yönetim Kurulu Üyesi meslektaşlarımı, emeği geçen herkesi kutlar, merkezin stajyerlerimize ve Kayseri Barosu’na hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Barolar Birliği Av.Vedat Ahsen COŞAR tarafından, Baro Başkanımız Av.Murat ŞİRVANLI ve Beyoğlu cumhuriyet Başsavcılığına atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Siyami BAŞOK'a hizmetleri nedeniyle birer plaket sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu  açılışın ardından, eğitim merkezi gezilerek konuklara tanıtıldı. Toplantı odası, konferans salonu, kütüphane ve bilgisayar odası gibi bölümlerin yer aldığı merkezimizin açılış proğramı düzenlenen koktelle sona erdi.

19.09.2024