ANONİM ŞİRKETLER VE KOOPERATİFLER HAKKINDA DUYURU
Tarih: 29.04.2014 | Okunma Sayısı: 2765

KAYSERİ BAROSU YÖNETİM KURULU OLARAK 11.04.2014 TARİHLİ TOPLANTIDA 2014/666 SAYILI KARARI İLE ALMIŞ OLDUĞU KARAR DOĞRULTUSUNDA  ANONİM ŞİRKETLER VE KOOPERATİFLER İL İLGİLİ OLARAK AVUKATLIK KANUNUNUN 35.MADDESİ ÜÇÜNCÜ FIKRASINDA "AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU" İLE İLGİLİ OLARAK 29.04.2014 TARİHLİ DİLEKÇEMİZ İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BİLDİRİLMİŞTİR.

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

KAYSERİ

29.04.2014

Konu : Anonim Şirketler ve Kooperatifler Hk.

Yönetim Kurulumuzun 11.04.2014 tarihli toplantısında ve 2014/666 sayılı kararı ile ‘Avukatlık Kanunu Madde 35. (Değişik üçüncü fıkra: 23/1/2008-5728/329 md.) Dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebilir, davasını bizzat açabilir ve işini takip edebilir. Ancak, Türk Ticaret Kanununun 272 nci maddesinde ön görülen esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla esas sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatifleri sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorundadır. Bu fıkra hükmüne aykırı davranan kuruluşlara Cumhuriyet savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, sanayi sektöründe çalışan onaltı yaşından büyük işçiler için suç tarihinde yürürlükte bulunan, asgarî ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idarî para cezası verilir.’ maddesi gereği sözleşmelerini veya devam eden sözleşmelerde makbuzlarını Baro Başkanlığımıza bildirmeyen 2012/2013 Ticaret Sicilden temin edilen listelerde yer alan Anonim Şirketler ve Yapı Kooperatiflerin gereği yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’ na bildirilmesine karar verilmiştir.

Konuyla ilgili Anonim Şirketlere ve Kooperatiflere ait listeler ayrı ayrı yazımız ekinde sunulmuştur. Gereği bilgilerinize saygılarımızla arz olunur.

Av. Fevzi KONAÇ

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI