ANKARA BAROSU ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI
Tarih: 16.01.2012 | Okunma Sayısı: 3192

Baro Başkanımız Av.Murat ŞİRVANLI, Ankara Barosunca düzenlenen Uluslar arası Hukuk Kurultayında

 Baro Başkanımız Av.Murat ŞİRVANLI, Genel sekreterimiz Av.Cavit DURSUN, Saymanımız Av.Oğuz ERİNÇ ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ümit YÜKSEL, Ankara Barosunca düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayına  katıldılar.

Kurultayda, Baro Başkanımız Av. Murat ŞİRVANLI’nın oturum başkanlığını yaptığı Adalete Erişim ve Uyap konulu açık oturuma ayrıca Antalya Baro Başkanı  Av. Zafer Köken, Afyon Karahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Hakim Muhittin Kırıcı konuşmacı olarak yer aldı.

Baro Başkanımız Av. Murat ŞİRVANLI’nın açılış konuşması metni  

-          ADALETE ERİŞİM VE UYAP  -

Kıymetli baro başkanlarımız, değerli konuşmacılar, sayın konuklar,

Adalete Erişim ve Uyap konulu açık oturuma hoş geldiniz. Bu oturumu ve Ankara Barosu Uluslar arası Hukuk Kurultayını başarıyla düzenleyen, Ankara Barosu başkanımız sayın Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU’na yönetim kurulu ve tüm kurulları ile çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız.

Sosyal devlet ve sosyal adalet, güçlüler, zenginler, soylular için olduğu kadar, yoksullar, güçsüzler, özürlüler, kadınlar, çocuklar, halk için herkes için ADALET sağlamalıdır.

Adalete erişim, yargı organ ve kurumlarına, hakim, savcı ve avukatlara erişmeyi, uyuşmazlık çözüm yollarına kavuşmayı sağlamaktır. Uzlaşma ve Adli Yardımı, Adalete erişimin sosyal unsurları olarak değerlendirmeliyiz.

Yargı sistemimize uygun görmediğimiz “Arabuluculuk” yerine mahkemelerimizin daha süratli ve doğru kararlar verme özelliklerini geliştirmeliyiz. Hukuk öğrenimimizi gözden geçirmeli ayrıca adalete erişimin teknolojik kolaylaştırıcısı UYAP sisteminin tam olarak ve etkin uygulanmasını gerçekleştirmeliyiz.

Anayasa ve yasalarımızda düzenlenen kolay ve ucuz adalete erişimi sağlamalıyız.

-          Anayasamızın 141/ son maddesi Yargının görevini,  

-          Avukatlık Kanunu 35/a maddesi uzlaşmaya daveti

-          Ceza Muhakemesi Kanununun 253.maddesi Uzlaşma talebini

-          Türk Medeni Kanunu 166/3. Maddesi Anlaşmalı Boşanmayı

-          Avukatlık Kanunu Adli Yardımı

-           Hukuk Muhakemesi Kanunu Adli Müzahareti

-          Ceza Muhakemeleri Kanunu Zorunlu Müdafii ve Vekil Tayinini, düzenlemek suretiyle Adalete erişimin gerçekleşmesi hedeflenmiştir.

Bizleri bu konularda aydınlatacak olan sayın konuşmacılarımıza da hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.