2022 YILI BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU İLANI HAKKINDA DUYURU
Tarih: 27.01.2022 | Okunma Sayısı: 896

2022 YILI BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU İLANI HAKKINDA DUYURU

27.01.2022

 

Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından 2022 yılı Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esasları ile Bilirkişiliğe Kabule İlişkin Duyuru yayımlanmış olup başvuru şartları, usulü, başvuruya eklenecek belgeler ve diğer bilgiler duyuruda açıklanmıştır.

Bilirkişiliğe başvuru, 31 Ocak – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında, ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bilirkişilik bölge kuruluna EK-3’teki başvuru kılavuzu dikkate alınarak e-Devlet üzerinden UYAP Bilirkişi Portal Bilgi Sistemi’nde yer alan adımlar izlenmek suretiyle yapılacaktır.

Mevcut bilirkişilik listelerinde kayıtlı olan bilirkişilerin Yenileme Eğitimi almadan başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurusu kabul edilenlere Yenileme Eğitiminin sonradan açılacağı, bu hususta bilahare duyuru yapılacağı bilgisi alınmıştır.

Mevcut bilirkişilik listelerinde yer almayan ancak daha öncesinden Bilirkişilik Temel Eğitim belgesini alanların bilirkişiliğe başvurabileceği, daha öncesinden Bilirkişilik Temel Eğitim belgesi almayanların Bilirkişiliğe başvuramayacağı bilgisi alınmıştır.

Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimleri, Bilirkişilik Daire Başkanlığı’nın izni ile yapılmakta olup bu aşamada Bilirkişilik Temel Eğitimi ve de Yenileme Eğitimi açılmaması, başvuru alınmaması belirtildiğinden eğitim açılmayacaktır.

Saygılarımızla duyurulur.

 

Bilirkişilik Daire Başkanlığı Duyuru Linki:

https://bilirkisilik.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/2022-basvuru25012022044528

 

                                                            Kayseri Barosu Başkanlığı

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.